Патарина во Обединетото Кралство

merseyflow_logo

Halton Borough Council - Mersey Gateway Project - Merseyflow

Патниот правец на Mersey Gateway ќе биде отворен од 12 јануари, од M56 на југ до A562 Speke Road во Виднес на север.

merseyflow_map
За точната локација на важните патни знаци, Ве молиме, кликнете тука

Што се случува доколку не платам?

Доколку не платите до полноќ на денот откако ќе преминете, ќе добиете Известување за казнен надоместок (PCN).

PCN е правен документ, носи парична казна од 40 фунти или еквивалентна валута и ќе биде издаден на домашната адреса на регистрираното одговорно лице.

На оваа казна ќе има попуст и ќе биде намалена на 20 фунти (или еквивалентна валута) доколку се плати во првите 14 дена откако е издадена. Во следните 14 дена по истекот на периодот на попуст, PCN ќе се смени во полна стапка од 40 фунти или еквивалентна валута. Доколку PCN сѐ уште не е платено и по овој 28-дневен период, тогаш надоместокот што мора да се плати се зголемува на 60 фунти или во еквивалентна валута, доколку се плати во наредните 14 дена. Без оглед на казната што ја плаќате, исто така ќе треба да ја платите и оригиналната нерегистрирана патарина како дополнение на паричната казна. Доколку PCN остане неплатено и по овој 42-дневен период, тогаш казната ќе се регистрира како граѓански долг, а ако не се плати по уште 36 дена, ќе започне активност за наплата.

Доколку сте добиле известување во врска со оваа патарина и сакате повеќе информации, Ве молиме Контактирајте со EPC.

Друго

EPC тековно раководи со собирањето на заостанатите патарини издадени за странските регистрирани возила за преминот на реката Северн.